Werkwijze

Eerste contact

Tijdens ons eerste contact neem ik graag met je door wat je wensen en verwachtingen zijn en plannen we een afspraak voor een fotoshoot. Heb je leuke ideeën opgedaan via internet of op bijvoorbeeld Pinterest? Stuur dan gerust een linkje mee van je idee. We kunnen dan samen gaan kijken hoe dat idee uit kunnen werken in de fotoshoot die je hebt gepland.

 

Je kunt mij het beste contacten via de mail of via het contactformulier op deze pagina


Fotograferen

Je hebt gekozen voor 1 van de verschillende fotoshoots, leuk! We gaan vandaag aan de slag. Afhankelijk van de locatie probeer ik van te voren al enig onderzoek te doen naar bijvoorbeeld lichtval en mogelijkheden. Heb je zelf een leuk idee schroom niet om dit met me te delen. Samen maken we immers de foto's, ik ben alleen degene die toevallig ook nog weet op welke knopjes ik moet drukken voor het mooiste resultaat :)

Tijdens het fotograferen zal ik je helpen om de juiste houding aan te nemen en om de verschillende personen op de juiste plekken te zetten. 

Benieuwd naar welke kleding jullie het beste aan kunnen doen? Kijk ook eens op Pinterest. Wil je nog even overleggen over kleursamenstelling e.d. dan hoor ik het graag! Benieuwd naar de do's en dont's tijdens een fotoshoot kijk dan ook even op deze pagina.

 


Uitzoeken

Bij een gemiddelde fotoshoot van ongeveer 1 uur maak ik soms wel 600-800 foto's. Gelukkig heb je dat niet in de gaten omdat er veel foto's van 1 pose/opstelling worden gemaakt. Uit al deze foto's zoek ik de mooiste varianten en voer hier een aantal basis bewerkingen op uit. Ik streef er na om dit binnen 4 dagen te doen.

Vervolgens is het aan jou/jullie om een selectie te maken van je favorieten.

Ik gebruik hiervoor de website Pixieset waar je in kunt loggen op je eigen afgeschermde pagina (deze foto's zijn dus alleen te bekijken met een wachtwoord). Na het inloggen kun je de foto's bekijken en met het "hartje knopje" geef je aan welke foto's je graag wilt ontvangen.

Hebben we van te voren afgesproken dat je bijvoorbeeld 20 foto's afneemt maar je wilt er toch nog een aantal extra bijkopen dan is dit zeker mogelijk. Per foto kost dit €6,- extra elke foto krijg je in kleur en zwart/wit.


Nabewerken

Zijn de hartjes gezet en hebben we het definitieve aantal foto's besproken dan begin ik met het uitgebreidere nabewerken. Je kunt hierbij denken aan o.a. het bijknippen van de foto's, de kleuren verbeteren of net even het wegwerken van dat kleine plukje haar wat door de wind net niet helemaal goed meer zat... 

Tijdens het nabewerken zal ik ook alle foto's omzetten naar een mooie zwart/wit bewerking. Heb je dus 20 foto's uitgezocht dan ontvang je dus 20 in kleur én 20 in zwart/wit.

 

 


Downloaden

Het uitgebreide nabewerken is klaar (meestal na ongeveer 3 dagen). Je ontvangt van mij een link waar je de foto's kunt downloaden. In deze link zitten een aantal verschillende mapjes met foto's die geschikt zijn voor afdrukken in groot formaat voor bijvoorbeeld aan de wand of om te laten zien op een groot scherm. Ook krijg je alle foto's in een formaat welke beter geschikt zijn voor op je sociale media.


Toe aan nieuwe foto's?

Je hebt de foto's ondertussen alweer een tijdje in je bezit en in de tussentijd is je gezinssamenstelling veranderd, je wilt ieder jaar een nieuwe gezinsfoto, je hebt een metamorfose ondergaan of je vond het gewoon heel leuk om met mij samen te werken.  Je bent dus weer toe aan nieuwe foto's! Heb je al eens eerder een fotoshoot bij mij gedaan dan krijg je een korting van 10% op elke willekeurige fotoshoot. Ik zou het namelijk heel leuk vinden om je nog eens te fotograferen! 

Neem je snel weer contact met mij op?!